производ_банер-01

вести

Кои фактори треба да се земат предвид при изборот на редуктор?

Соочени со огромна палета на модели на мотори без јадро, како да изберете еден? Врз основа на долгогодишното пазарно искуство,Синбад моторги сумираше следните предлози за ваша референца:

1. На која опрема се користи моторот за редукција? Ова мора да ги земе предвид спецификациите (големина, облик) на моторот за редукција (ортогонална осовина, паралелна осовина, клуч за излезна шуплива оска, излезен диск за заклучување на шупливо вратило итн.) итн.

2. Изберете увезена или домашна. И увезените и домашните имаат свои имиња, спецификации, цени и постпродажни услуги.

3. Имајќи го предвид опкружувањето за примена, факторите на животната средина мора да се земат предвид при изборот на мотори за редукција и мотори за намалување на микро менувачот, како што се големи температурни разлики помеѓу денот и ноќта, висока температура, студ, корозивност, запечатување (отпорен на дожд) и други посебни карактеристики за еколошка соодветност.

4. Размислувања за моќноста, вклучувајќи детални методи на возење, како што се струја, напон, брзина, сооднос на намалување, однос на возење, вртежен момент, носивост, бучава, ефикасност на возење (метод на возење), број на фази итн.

5. За да се провери радијалната сила и аксијалната сила на излезното вратило на редуцискиот мотор, производителот треба да обезбеди референца за аксијална сила и радијална сила.

6. Сооднос на возење.

The more detailed you consider when purchasing reduction motors and micro reduction motors, the more suitable the use of reduction motors will be. If you have any questions, please consult a Sinbad electrical engineer immediately and they will answer your questions online!Email address: ziana@sinbad-motor.com

Виртер: Зијана


Време на објавување: април-19-2024 година
  • Претходно:
  • Следно:

  • поврзанивести